5 relativt enkle planter å holde i live

5 relativt enkle planter å holde i live

Svigermorstunge/bajonettplante (Sansevieria)

Svigermorstunge tilbyr et høyt element til potteplanten din. Med 70 arter innenfor stueplanteslektene, kan de vokse fra 20cm til over 3 meter høye! De fleste av de jeg har sett i hjem topper på rundt 60cm. Som andre medlemmer av sukkulentfamilien, liker svigermorstunge en løs jord som renner lett. Du vil ikke overvanne denne planten - faktisk kan du la den sitte i flere uker av gangen i moderat eller til og med lite lys, og den vil være helt fornøyd. Den beste lyssituasjonen er i et lyst rom, men med indirekte lys. De stroppede bladene har vanligvis krem- eller gullkanter, noe som gjør dette til et elegant tilskudd i plantesamlingen din.

Aloe vera (Aloe barbadensis)

En av de mest kjente plantene for medisinsk bruk, aloe vera avrunder listen vår over enkle stueplanter. Aloe brukes i en rekke hudpleieprodukter, og det sies å ha helbredende egenskaper. Som stueplante har den et kjøttfull, piggete utseende. Planten består av blader og har ingen stilker. Den ligner på andre sukkulenter i sine krav. Den liker å bli pottet i en løs jordblanding og vannes godt, men sjeldent. Jorden bør være tørr 2-4cm under toppen av potten før du vanner. Plasser aloe i et rom med sterkt indirekte sollys. I naturen vil aloe av og til blomstre, men det er sjelden en potteplante gjør det.

Sveitsisk osteplante (Monstera deliciosa)

Hvis du vil ha en potteplante som har litt tyngde og som fortsatt er enkel, bør du vurdere monstera. Denne planten vokser opp til 3 meter høy som en stueplante. (I naturen er det mye mye mer). en anbefaling er å benytte en mosestokk, kvist eller andre gjenstander for å holde planten oppreist mens den vokser og den vil da "klatre" langs denne med luftrøtter. De vakre store og delte bladene har ført til at planten har blitt kalt "sveitsisk osteplante." Når du planter den, velg en potte som er noen cm større enn det største bladet, med dreneringshull og fyll den med Pottemiks Luftig, blandet med jord. Plasser planten i et lyst rom - den ideelle situasjonen er et sted med morgensol. Sørg for at det er plass for planten å vokse og vurder å rotere den fra tid til annen, hvis bladene ser ut til å strekke seg etter lys. Vann planten når de første to-fire centimeterne med jord er tørre og spray den gjerne med vann. Et potensielt problem med monstera er Trips, så hold et våkent øye med den og behandle umiddelbart.

Gullranke (Epipremnum aureum)

Med sine lyse grønne og spraglete blader og etterfølgende vane, er gullranke en flott plante for de som søker en jungellook i rommet sitt. Under ideelle forhold kan gullranke bli 3 meter lang, vinkle seg rundt vinduer og dører og legge til en ekte naturfølelse i hjemmet ditt. gullranke er en enkel stueplante som også renser luften. Den kan håndtere en rekke lys situasjoner, men liker best et middels til lyst rom. Du vil ikke la det tørke ut for mye, så pass på å vanne når jorda er tørr en 3-4cm ned i potten. (Det kan være lurt å vanne gullranke på en tidsplan for å sikre at det ikke blir for mye eller for lite.)

Grønnrenner/ampellilje (Chlorophytum comosum)

Hvis du liker å forplante planter, er grønnrenner den du skal ha. En sunn grønnrenne vil produsere mange unger, som du kan plante opp og gi til venner. Den typiske 1970-tallsplanten, grønnrenner ser flott ut i en hengende kurv (makrame, noen?). Den liker litt mer vann enn sukkulenter, men ikke i overkant mye. De fleste enkle potteplanter gjør det bra hvis du lar dem tørke mellom vanningene. grønnrenner liker sterkt lys, men ikke direkte sollys. De klarer seg også i litt kjøligere temperaturer.

Tilbake til bloggen