Forskjellene mellom Monstera Thai Constellation og Monstera Albo Variegata, og hvordan du tar vare på demNår det gjelder Monstera-planter, er det mange forskjellige varianter å velge mellom. Men uten tvil er to av de mest ettertraktede Monstera deliciosa thai constellation og Monstera borsigiana albo variegata. Denne artikkelen vil se på noen av de viktigste forskjellene mellom de to plantene for å hjelpe deg med å forstå hva som er hva.

Mens begge disse plantene er en del av Monstera-familien, er det noen viktige forskjeller mellom de to som er viktige å vite når det gjelder plantestell.

Monstera deliciosa thai constellation er en variegert Monstera deliciosa-plante. Den er kjent for sitt unike bladmønster, som sies å ligne på en stjernekonstellasjon. Bladene har en mørk grønn bakgrunn med gulaktige hvite flekker og sprut av gult. Denne planten vokser saktere enn borsigiana og har større blader. Thai-constellation ble faktisk utviklet av et laboratorium i Thailand (derav navnet) for å tilfredsstille etterspørselen etter variegerte planter.

Monstera borsigiana albo variegata er derimot en variant av Monstera borsigiana-planten. Den er kjent for sine unike variegerte blader, som har et hvitt og grønt mønster. Bladene er mindre enn deliciosa thai constellation, og planten selv er også mindre. Den vokser raskere enn deliciosa, og er mye enklere å formere, men variegasjonen er mindre stabil enn thai constellation. Du kan betale mye for en Albo, bare for å aldri få den vakre kremhvite variegasjonen du kjøpte den for.

Hvis du er usikker på om du har en borsigiana eller en deliciosa, er en god måte å sjekke på å ta et modent blad og se på punktet der stammen møter det. Hvis det er en rynking der, har du en deliciosa. Husk imidlertid at du må gjøre dette på et modent blad, og den unge løvverket til deliciosa vil ikke ha utviklet denne rynkingen ennå.

Når det gjelder plantestell, har begge disse Monstera-plantene lignende behov. De foretrekker begge godt drenert jord og bør plantes i en potte med dreneringshull og en god kvalitet Aroid Potting Mix. De krever også moderat til høy luftfuktighet og regelmessig vanning, men det er viktig å ikke overvanne dem da de er utsatt for rotrot.

Når det gjelder vanning, bør begge plantene vannes når den øverste tomme av jorden er tørr. De foretrekker å holdes i et litt fuktig miljø, men ikke vannmettet. Monstera deliciosa thai constellation, som er en større plante, kan kreve mer vann enn Monstera borsigiana albo variegata, men dette vil variere avhengig av forholdene i hjemmet ditt (lys, varme og fuktighet for eksempel).

Når det gjelder gjødsling, foretrekker begge plantene å bli gjødslet hver få uker i vekstsesongen med en komplett, flytende gjødsel. Det er viktig å ikke overgjødsle da dette kan forårsake bladskader.

Begge disse plantene krever også lyst, indirekte lys, men kan tåle noe direkte, tidlig morgensol. De bør plasseres i et område med mye naturlig lys for optimal vekst. De er regnskogplanter og vant til å være i skyggen, men de har tilpasset seg å klatre høye trær i søken etter mer lys.

Mens både Monstera deliciosa thai constellation og Monstera borsigiana albo variegata er en del av Monstera-familien og har lignende plantestellbehov, er de to forskjellige planter med unike bladmønstre og vekstvaner. Begge plantene krever godt drenert jord, moderat til høy luftfuktighet, regelmessig vanning, regelmessig gjødsling og lyst, indirekte lys. Med riktig stell kan begge disse plantene trives og legge til en unik touch av skjønnhet til ethvert rom.

Tilbake til bloggen