Hva er vermikompost og hvorfor er det bra for plantene?

Hva er vermikompost og hvorfor er det bra for plantene?

Hva er Vermikompost?

Du ville blitt tilgitt hvis du ikke hadde hørt om Vermikulitt før, og kudos til deg for at du i det hele tatt klikket deg gjennom for å lese om det. Men du vil bli glad for at du gjorde det fordi disse tingene er en absolutt game changer.

Så hva er det? Per definisjon er vermikompost insektsavføring. Høres ekkelt ut, og det er nettopp grunnen til at vi omtaler det som vermikompost og ikke "insekt-bæsj". Men sannheten er at frass er et helt naturlig jordtilsetningsstoff med en mangfoldig aminosyre- og makronæringsprofil, som inneholder nyttige næringsstoffer som nitrogen, kalium, fosfor.

Den er fullpakket med gunstige mikrober (den har flere gunstige mikrober enn annen organisk gjødsel som ormestøpegods)
Så i utgangspunktet er vermikompost en naturlig gjødsel som bokstavelig talt puster liv i potteblandingen din.

Vermikompost og miljøet

Høres bra ut ikke sant? Men vermikompost vår går enda lenger. vermikomposten finneholder nitrifiserende og nitrogenfikserende bakterier, så det gir plantene et løft når det kommer til nitrogenopptak men bidrar også til å redusere atmosfærisk nitrogentap og grunnvannsforurensning. Den kan faktisk lagre karbon og nitrogen i jorda.

Og så er det produksjonsprosessen. Hvert kilo vermikompost i produktene våre oppveier mer enn 7 kg CO2e-utslipp ved å lede det rene matavfallet insektene spiser.

HVOR KAN DU FÅ DET?

Har du lyst til å teste litt på plantene dine? Prøv vår Jord og mikrobeforsterker. Dette er vår skreddersydde blanding av vermikompost og biokull designet for å gi liv (virkelig, vermikompost har over 240 millioner kolonidannende enheter per gram) tilbake til potteblandingene dine og øke plantens potensiale.


Tilbake til bloggen