Hvordan få store, sunne innendørsplanter denne våren!

Hvordan få store, sunne innendørsplanter denne våren!

Våren er en tid for fornyelse og vekst, og det gjelder også for våre kjære innendørsplanter. Med riktig pleie og ved hjelp av produktene fra Planteboden.no, kan du forvandle dine innendørsplanter til frodige, grønne vidundere. Her er noen tips for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av plantene dine denne våren.

Rengjøring og beskjæring

Etter en lang vinter kan plantene dine ha samlet opp støv, noe som kan være en yngleplass for skadedyr. Start våren med en grundig rengjøring av bladene dine, enten ved å dusje dem forsiktig eller ved å tørke dem av med en fuktig klut. For en ekstra beskyttelse mot skadedyr, anbefaler vi Premium Neem Olje. Denne naturlige løsningen er perfekt for å holde plantene dine sunne og fri for skadedyr.Beskjæring er også viktig for å fjerne døde eller syke blader og fremme sunn vekst. Regelmessig beskjæring kan hjelpe plantene dine med å vokse sunnere og se penere ut.

Ompotting og jordpleie

Våren er den perfekte tiden for ompotting. Hvis du ser røtter som kommer ut av dreneringshullene, eller nærmer seg toppen av jorden, er det på tide å gi planten din mer plass til å vokse.For ompotting og jordpleie, tilbyr Planteboden et utvalg av produkter som Jord og Mikrobeforster og Pottemiks Premium. Denne kombinasjonen sikrer at plantene dine får den beste starten i sitt nye hjem, med alle de nødvendige næringsstoffene og en optimal mikroflora for vekst.

Gjødsling

Etter en lang vinter kan jorden i pottene dine ha blitt utarmet for næringsstoffer. Våren er derfor en god tid for å begynne å gjødsle igjen. Gi plantene dine den riktige mengden gjødsel i vekstsesongen. For dette formålet har vi Premium Næring og Jord og Mikrobeforsterker. Disse produktene er spesielt utviklet for å gi dine innendørsplanter alt de trenger for å vokse store og sterke.

Temperatur og luftfuktighet

De fleste innendørsplanter trives best i temperaturer over 18°C. Sørg for at plantene dine er i et rom med passende temperatur.Luftfuktigheten kan også være viktig, spesielt for tropiske planter. Øk luftfuktigheten om nødvendig, spesielt om vinteren når innendørsluften kan være tørr. Bruk en luftfukter eller spray plantene med vann.

 

Tilbake til bloggen