Overfør stiklingene dine til jord (hvordan og når)

Overfør stiklingene dine til jord (hvordan og når)

Lær hvordan du overfører stiklinger til jord. Det er superenkelt, men vi har noen tips og vil hjelpe deg med plantenes suksess!

Du har lykkes med å forankre stiklingene dine i vann ... hva nå? Ikke helt sikker på når du skal overføre stiklingene dine til jord? Vi skal gi deg våre beste tips om hvordan (og når) du kan sette stiklingene dine i substrat!

Tiden en plante stikling tar for å rote seg i vann kan variere betydelig fra plante til plante. Pilea peperomioides, også kjent som elefantørekinesisk pengeplante eller misjonærplante kan begynne å danne røtter i løpet av en til to dager, mens Hoyas kan ta uker å utvikle røtter.

Teknisk sett kan du når som helst overføre stiklinger til jord. Faktisk kan du plante de direkte i jord, men det er mye vanskeligere å gjøre i hjemmet ditt. Når du planter rett i jord, må du holde en god balanse mellom jordfuktighet, luftstrøm og fuktighet i rommet. Det kan være veldig vanskelig å gjøre innvendig. Vi mener virkelig at vann (eventuelt med perlite) vil ha den største suksessraten, spesielt for nybegynnere.

Er røttene lange nok?

Vi har plantet mye gjennom årene. vi tester forskjellige rot lengder for overføring til jord, og kom opp med denne regelen som "tommelfinger" for best suksess.

Røttene bør være minst to til fire cm lange før de overføres til jord.
Men du kan absolutt vente til røttene er lengre. Vi har holdt stiklinger i vann i flere måneder!

Hvilken størrelse på potten er best å bruke?

Det er veldig viktig å bruke en potte som har relativt samme størrelse som rotsystemet. Du ønsker å gi røttene plass til å vokse, men ikke så store at røttene har vanskelig for å holde på alt vannet. Vi bruker en potte som er ca 2-3 cm større rundt enn rotsystemet. Ikke glem å bruke en potte med dreneringshull. Hvis du har en bøtte/glass uten dreneringshull, kan du bore ditt eget hull.

EKSEMPEL:
Hvis røttene er ca 2 cm lange, ville vi brukt en 4 cm potte. Hvis røttene var 4 cm lange, ville vi brukt en 6 cm potte. Og så videre…

Hva slags jord er best å bruke?

Du vil bruke en premium pottemiks for å starte ompottingen riktig! Vi liker veldig godt å bruke Luftig pottemiks. Den er ideell for frøstart/nye planter, potting/ompotting og hagearbeid.

Overfør stiklingene dine til jord

Forbered den nye potten din med jord. Legg omtrent en til to cm jordmiks i bunnen av potten.
Fjern den rotfestede stiklingen fra vannet og skyll den godt med ferskvann.
Legg stiklingen i potten og dekk røttene med jord. La det være omtrent en cm med plass på toppen av potten.
Vann planten grundig til vannet begynner å strømme gjennom dreneringshullet.

Hva nå?

Plasser den nye planten i et område i henhold til det beste lyset for akkurat din plante.

Inntil røttene er godt etablert, hold jorden fuktig, men ikke konstant mettet med vann.

Tilbake til bloggen