De beste måtene å rengjøre dine Monstera-blader

De beste måtene å rengjøre dine Monstera-blader

Større blader samler naturlig mer støv, noe som ikke bare påvirker plantens estetikk, men også dens helse. For at de skal trives, er det nødvendig med regelmessig rengjøring.

Det er bra at det ikke er vanskelig. Det er noen forskjellige måter å holde Monsteras blader støvfrie og levende. Den enkleste måten er ganske enkelt å ta en fuktig klut og tørke av løvet mens du støtter undersiden med den andre hånden.

Følgende blogg skal svare på alle spørsmålene dine relatert til monstera-bladrengjøring, men som alltid hvis noen fortsatt er skeptisk, slipp en kommentar eller send oss ​​en e-post.

FORDELENE VED Å RENGJØRE MONSTERAS BLADER

Det er en rekke viktige grunner til hvorfor du bør rengjøre Monsteras (eller andre!) blader med jevne mellomrom. Den vanligste årsaken er fordi det ser bedre ut. Hvorfor gjør bryet med å rengjøre hjemmet ditt, men la løvet se ut som en flaske vin i kjelleren?

Den andre grunnen er plantehelse. Som nevnt ovenfor, å holde bladene rent og støvfritt, gjør at planten kan fotosyntetisere bedre siden det ikke er noe lag som gjør det vanskeligere for lyset å komme gjennom. Ved å holde støvet unna, får planten også mulighet til å puste - planter har små porer på bladene sine kalt 'Stomata', og hvis de blir stående alene i hjemmene våre, kan de bli blokkert med støv og skitt. En støvfri monstera er en sunn monstera, og en sunn monstera vil belønne deg med raskere vekst og større løvverk.

Til slutt er regelmessig rengjøring en mulighet til å sjekke for eventuelle skadedyr og sykdommer, og å håndtere dem før de går ut av hånden.

RENGJØRINGSFREKVENS

Dessverre er det ikke noe entydig svar her. Rengjøring vil avhenge av deg, ditt hjem og helsen til din Monstera. Vi foreslår at du renser plantenes bladverk på en ukentlig basis. men i praksis er jeg mer en type «en gang i måneden». Alles hjem er forskjellig, og jo flere mennesker i hjemmet vil gjøre en forskjell for hvor ofte rengjøring er nødvendig. Barn og kjæledyr lager enda mer støv, det samme gjør vindfulle områder, byggeplasser i nærheten og åpne peiser. Ukentlig rengjøring vil bety at din Monstera alltid er fornøyd, men ikke stress for mye hvis det virker overdrevent. Bare legg til å tørke ned plantene til en del av din vanlige rengjøringsrutine - uansett hvor "vanlig" det måtte være.

 

RENGJØRINGSALTERNATIVER

  1. Dusj: Hvis du ønsker å gjenskape ekte jungelrengjøring, så er dusj det beste alternativet. I naturen holder plantene seg støvfrie da de har vind og regn som gjør alt det harde arbeidet. Å ta med Monsteraen din inn i dusjen er en enkel måte å fjerne smuss og støv fra løvet, og gi den en drink samtidig (Vår tips: for effektivitet, prøv å få hele plantefamilien i dusjen og spar deg selv for en tonn arbeid). Hvis du går denne rengjøringsveien, sørg for at vannet er lunkent. Ikke for varmt, ikke for kaldt. Og hvis du er noen som liker å rense seg selv mens de renser plantene sine, sørg for at du holder såpene borte fra plantene (eller bruk en Neem-olje!)

 

  1. Spray og tørk: Klassikeren. Spray og tørk av. Det kunne ikke blitt mye enklere. Med mindre du bruker en fuktig klut, i så fall er det bare å "tørke".
    Støtt alltid baksiden av bladverket med en hånd og vær ekstra forsiktig rundt skjermingene (hullene) så de ikke rives!

 

  1. Støvkost: Virker åpenbart ikke sant? Bare gi bladet et støv ned som du ville gjort resten av huset. Det er ikke like effektivt som de to ovennevnte metodene, men et flott alternativ hvis du har kort tid.

 

Andre Monstera tips

Riktig plantepleie vil hjelpe din Monstera å se bra ut året rundt.

Monsteras elsker sterkt, indirekte lys, så sørg for at de er i en posisjon som gir det. Hold litt fuktig over sommeren og la de øverste centimeterne med pottemateriale tørke ut over vinteren.

Sørg for at de er i en kvalitets potteblanding full av store stykker bark, perlitt, jord og kull.

Og næring! Monstera's vil dra nytte av langtids næring med høyt nitrogeninnhold som påføres regelmessig mens de vokser aktivt.

Hvis du etter alt dette fortsatt vil ha noe for å virkelig gi den gløden, så er Neem Oil uslåelig. Et helt naturlig, organisk produkt som ikke blokkerer plantenes porer, det etterlater en strålende glans på løvet etter tørking. Unngå å sprøyte ved bruk hvis solen er direkte på bladene, eller vil være det i løpet av de neste timene. Neem kan påføres ved å spraye direkte på bladet.

Tilbage til blog