Hvordan bruke limfelle

Hvordan bruke limfelle

Hva er en lim felle?

Limfeller skal plasseres mot en vertikal overflate og skiftes når de er fulle eller når limoverflaten blir støvete. 

limbaserte feller brukes ofte i skadedyrbekjempelse for å fange og overvåke insekter og andre skadedyr. Vanligvis består limfeller kort av et klebrig limlag montert på et stykke plast som er brettet i en teltkonstruksjon for å beskytte den klissete overflaten. De fleste klebrig feller inneholder ingen plantevernmidler, selv om noen kan være impregnert med aromaer designet for å være attraktive for visse skadedyr.

Noen av skadedyrene som lett blir fanget av klebrig feller inkluderer kakerlakker, edderkopper, lagrede produkt skadedyrbagler og andre krypende insekter, midd og skorpioner. 

Klissete feller er nyttige for å overvåke et område for krypende insekter 24/7, og blir ofte brukt av profesjonelle for å forbedre deres evne til å oppdage skadedyr under skadedyrbekjempelse. Klissete feller tillater en inspektør å oppdage skadedyr som er aktive om natten eller andre tider når folk ikke er til stede.

Vil klebrig feller kontrollere skadedyr?

Klissete feller er generelt ikke veldig gode til å bekjempe små insekter eller midd skadedyr. Deres beste bruk er å oppdage skadedyr og overvåke endringer i skadedyrs overflod. Når flere feller plasseres i et rom, kan de også bidra til å finne kilden til et insektproblem. Limfeller kan imidlertid gi effektiv kontroll når de brukes av en kunnskapsrik skadedyrbekjemper.

Hvor skal limfellen plasseres?

De fleste insekter og gnager skadedyr foretrekker å reise i mørke områder og langs kanter. 

Antall feller du legger ut vil være begrenset av antall steder du har for plassering og hvor mange feller du ønsker å sjekke regelmessig. Vanligvis vil du legge klissete feller minst 5-10 meter fra hverandre i områder der skadedyr sannsynligvis vil reise. Bak ovner og kjøleskap, i skap og under vasker er det gode steder å fange kakerlakker med klissete feller. Langs garasje og innendørs vegger i lagrings- og oppholdsrom er det gode steder å plassere klistremerker til brun eneboer og andre edderkopper. På hver side av ytterdører eller andre utvendige inngangspunkter for skadedyr er gode steder for klistremerker for å fange kakerlakker, biller, sirisser, skorpioner og andre krypende insekter. For å overvåke mulige bittmidd skal du plassere klebrig kort i områder der det blir lagt merke til bitt, nær loftdører eller ved siden av peiser der fugler kan hekke.

Tilbage til blog