Hvordan får du større blader på din Gullranke (pothos)

Hvordan får du større blader på din Gullranke (pothos)

Gullranke(Pothos) eller Epipremnum aureum, tilhører Sørøst-Asia. Den har det universelle rykte for å være en av de enkleste potteplantene å håndtere. Det typiske navnet, Pothos, kommer fra slekten den en gang ble kategorisert under: Pothos aureus.

Det er et par forskjellige kultivarer av Pothos du kan passe på for å legge til din innendørs plantesamling, bestående av Golden Pothos som er kjent for sine hjerteformede miljøvennlige hengende blader med variegasjon i gult.

I naturen er det anerkjent for å vokse skoggulv samt trestammer på grunn av sitt luftbårne vekstsystem som kan brukes til å vokse vertikalt i huset ditt. Du kan forvente at gullranke kan  vokse 20  meter lang og utvide blader som er 1 meter i størrelse hvis de er trent til å klatre opp! Gullranke er egnet for interiørinnstillinger, siden den er i stand til å filtrere forurenset luft.

 

Hvordan få Gullranke til å vokse større blader

  1. Dyrk riktig variasjon

Nøkkelen til å få gullranke med større blader er at du må velge artene som normalt genererer store blader. Gå med Epipremnum aureum, da de genererer stort løvverk med kremaktig hvit variegasjon.

  1. Dobbeltsjekk når du tar stikling fra planten

Hvis vi tar en stikling fra gullranke og vokser den på nytt, så vil den nye planten vokse med et lignende mønster.

På samme måte, når du tar kutt fra et stort blad gullranke, vil den nye planten arve de samme egenskapene til foreldreplanten, og deretter vil den sikkert vokse større blader.

  1. Forsikre deg om at planten får riktig mengde sollys fra direkte eksponering

Gullranke vokser ideelt når de blir utsatt for 3-5 timer med sterkt og indirekte sollys. Så legg den i et sør-østlig område av stedet ditt der de kan få rett eksponering for den lyse tidlige morgensolen og indirekte lys for resten av dagen.

  1. Vann planten på en riktig måte

Undervanning av gullranke kan påvirke bladstørrelsen, og overvanning kan utløse soppproblemer. Så vann planten når jorden føles litt eller helt tørr å berøre.

  1. La planten få støtte

Det har blitt observert at gullranke, når de vokser på noen form for støtte som tau eller stang, vokser det store blader. På grunn av det faktum at disse plantene i sitt opprinnelige miljø klatrer opp over de nærliggende trærne, og oppnår nok solskinn og luftstrøm som forårsaker stor vekst.

Tren anlegget til å klatre opp en stang, nærliggende tre eller en rørledning i gården. På samme måte må du sørge for at planten ikke vokser over støtten, da den begynner å synke ned, noe som resulterer i små blader.

  1. Næring for å øke størrelsen på bladene

Mat gullranken med en balansert, vannløselig plantemat, tynnet ned til 1/4 av seigheten, så snart hver 4-6 uke. Du kan også inkludere litt biokull i voksende jord.

Ved å spraye bladene med neem olje spray, så tar gullranken næring direkte fra bladene, som gjør dem større og penere.

 

  1. Re-potte planten etter å ha fått den fra en barnehage

Planter kjøpt fra butikker selges i små potter, noe som forhindrer dem i å vokse til full størrelse. Som et resultat, bør du vurdere å repotte planten i en 1 til 2 størrelse større potte etter kjøp fra butikken.

På samme måte er det viktig at du bruker en god jordblanding med repotting av planten. Vi anbefaler jordblanding luftig kombinert med mikrobeforster.

  1. Få en fullvoksen plante

Planten burde ha blader så store som håndflaten din. En fullvoksen plante vil sikkert ha mye større blader enn en ung prøve. Så, når du går til butikken, velg minst 2-3 år gammel plante.

 

 

 

Tilbage til blog