neem spray plante spray bladglans

Hvorfor bør du rengjøre plantene dine?

Det er ingen hemmelighet at vi er en stor fan av bladglans. Å gi bladene en god spray og tørke regelmessig, bør være en stor del av enhver plantepleierutine.

Akkurat som møblene dine, vil de samle støv på overflaten av bladverket. I naturen ville vinden og regnet rengjøre løvverket med hvert regnskyll. Men hjemme, der er det er opp til oss. Bortsett fra å få plantene dine til å se litt mindre levende ut, vil støvlaget blokkere sollyset og forhindre at planten syntetiserer til sitt fulle potensiale.

Så det er to grunner til å rengjøre plantens blader:

  1. For å holde dem lykkelige og sunne.
  2. Fordi de ser flotte ut!

Hvor ofte?

Dette vil avhenge av hvor mye støv som er i luften. Vi foreslår en månedlig ‘spray and wipe’, men hvis du bor i nærheten av en grusvei, en byggeplass eller i et vindfullt område - gjør det oftere. Den beste måten å se om planten din trenger glans, er å gni fingrene på bladene - hvis du kan se støvet, hjelp dem.

Hvordan?

Det er flere alternativer her. Det ene er å bare hente plantene dine og sette dem under dusjen (bare lunkent vann! For varmt eller for kaldt kan skade planten). Ikke ødelegg dem med full styrke heller, bare sørg for at de får en god skylling. Mindre, skjøre planter kan vaskes i vasken.

Et annet alternativ er å tørke bladene med en myk klut. (Spesielt bra for superstore planter som ikke skal løftes i dusjen).


PS: Ikke tørk av med en klut for planter som er hårete. Dette kan skade dem. Ta i stedet en veldig myk børste som en støvtørke, og sveip forsiktig over dem.

Tilbage til blog