Når bør du sette planter i karantene?

Når bør du sette planter i karantene?

Det er noen tilfeller der du bør holde potteplanter adskilt og sette dem i karantene:

  • Når du tar med deg en ny plante hjem.
  • Når du tar med plantene dine inn etter å ha vært utendørs i varmt vær.
  • Når du oppdager skadedyr eller sykdommer på nåværende potteplanter.

Hvis du skiller planter ved å sette dem i karantene, vil du spare deg selv for mye arbeid og hodebry i fremtiden.

Hvordan sette en stueplante i karantene

Før du faktisk setter en plante i karantene, kan du ta noen forebyggende tiltak for å forhindre spredning av skadedyr og sykdommer:

  • Inspiser grundig alle deler av planten, inkludert undersiden av blader, stilk og jord, for eventuelle tegn på skadedyr eller sykdom.
  • Spray planten din lett med egnet middel.
  • Ta planten ut av potten og inspiser for skadedyr, sykdommer eller noe uvanlig. Deretter burde du potte om med sterilisert jord.

På dette tidspunktet kan du sette plantene dine i karantene. Du bør plassere den nye planten i et eget rom, vekk fra andre planter i en periode på omtrent 10-30 dager. Pass på at rommet du velger ikke har planter i seg. Dette vil bidra til å minimere spredningen av skadedyr og sykdommer.

Hvis dette ikke er mulig, kan du sette potteplanter i karantene og skille dem ved å legge dem i en plastpose. Pass på at det er en gjennomsiktig plastpose og hold den unna direkte sol slik at du ikke koker plantene dine.

Når du er ferdig med å sette potteplantene dine i karantene

Etter at karanteneperioden er over, inspiser potteplantene på nytt som beskrevet tidligere. Hvis du følger denne prosedyren, vil du i stor grad minimere forekomsten av skadedyr som midd, Ullskjoldlus, trips, hærmyg og andre skadedyr. Du vil også ha gått langt for å minimere sykdommer som mugg.

Lykke til!

Tilbage til blog