Slik tar du vare på Gullranke (Epipremnum Aureum)

Epipremnum Aureum, også kjent som Gullranke, er en populær plante som trives best i fuktig jord og indirekte sollys. Men hva gjør du når planten får for mye direkte sollys eller for lite lys? Her er noen tips for å ta vare på Epipremnum Aureum:

1. Plassering

Gullranken trives best i indirekte sollys, men den kan også tåle litt direkte sollys. Hvis planten får for mye direkte sollys, kan bladene bli gule og tørre. Hvis planten får for lite lys, kan den også få gule blader. Plasser planten på et sted med indirekte sollys og unngå å plassere den i nærheten av varmekilder eller trekk.

2. Vanning

Gullranken trenger jevnlig vanning, men den tåler ikke å stå i vann. La vannet renne gjennom jorda og la planten tørke lett mellom hver vanning. En gang i måneden kan du vanne planten grundig og la vannet renne gjennom jorda for å skylle ut eventuelle mineraler som kan bygge seg opp.

3. Jorda

Gullranken trives best i fuktig jord, men den tåler ikke å stå i vann. La jorda tørke lett mellom hver vanning, og unngå å vanne planten for mye. Hvis jorda blir for tørr, kan planten få tørre blader og nye skudd kan stoppe å vokse. Hvis jorda blir for fuktig, kan planten få råte og dø.

4. Ta stiklinger

Gullranken kan lett formere seg ved å ta stiklinger. Klipp av en stilk med noen blader og sett den i fuktig jord. Hold jorda fuktig og vent til nye skudd dukker opp.Gullranken er en vakker og lettstelt plante som kan gi liv til ethvert rom. Med riktig plassering, vanning og jord kan du holde planten sunn og frisk. Hvis du ser at planten får gule blader eller slutter å vokse, kan det være et tegn på at den trenger mer eller mindre lys eller vann. Følg disse tipsene for å ta vare på Epipremnum Aureum og nyt den vakre planten i hjemmet ditt.
Tilbage til blog