STRELITZIA NICOLAI: Plantepleie guide

STRELITZIA NICOLAI: Plantepleie guide

LYS

Lyst, direkte, lett. Strelizia er en plante som trenger litt direkte sol, hvis du ikke kan få direkte lys, vil de fortsatt være fornøyd med rikelig med sterkt, indirekte lys. Jo nærmere et vindu, jo bedre.

PLANTEJORD

Disse plantene elsker et lett, fritt drenerende pottemix (Luftig). Å holde jorda fulle av liv med en organisk jordmat med noen måneders mellomrom vil bidra til at næringsstoffene brytes ned og forlenger levetiden til plantejorden. Som med alle plantejord, vil du sørge for at den er full av kvalitetsingredienser, jo bedre blanding, jo mindre problemer har du nedover linjen. Strelitzias er utsatt for rotrot, så fri drenering er viktig.

VANN

Dynk, deretter tørk ut. Strelizia drar nytte av en god drink (vi snakker, vann-renner-ut-av-drenering-hullene), og deretter blir igjen å tørke ut. Hyppigheten av denne rutinen vil variere avhengig av hjemmet ditt, så ikke vær sjenert for å få hendene skitne og sørg for at plantejorden har mistet all fuktighet før du vanner igjen.

GJØDSEL

Gjødsling gjøres hver fjortende dag og hvis planten din bremser veksten om vinteren, bør du vurdere å bytte vekk veskenæring til en organisk gjødsel med langsom frigjøring. Organiske stoffer tilbyr ikke så høyt NPK-forhold og tar lengre tid å bli absorbert av planten, noe som gjør dem gode for "lavsesongen".

FUKTIGHET

Strelitzias nyter litt fuktighet, så prøv å plassere med andre planter for å øke svetten rundt planten. Å bli plassert i korridorer eller i nærheten av klimaanlegg (hvor som helst der det er utkast) kan stresse anlegget, så unngå det hvis du kan.

 

PLANTEBODEN TIPS

Strelizia er kjent for sitt imponerende bladverk. Med det store overflatearealet vil det fange mye støv, så rengjør regelmessig med neemolje for å sikre at anlegget ditt er i stand til å fotosyntetisere til sitt fulle potensial.

Se opp for ...

  • Rot rote - ikke overvann!
  • Støv
  • Bladlus
  • Soppsykdom

 

Tilbage til blog